Gizza

Belgerac Gizza 2007


 Berättelsen om Gizza startade egentligen för många år sedan, då jag och Annelie på kennel Belgerac tränade sök ihop. Hunden hon körde med hette  Eternity's Gilthanas "Yrac". En underbar hund som verkligen gav allt i sitt arbete. Några år senare importerade hon en tik från Schweiz Scalloway's Rejane "Rifka". Åter en fullträff för kenneln, såg henne en gång i IPO arbete i 30 graders värme utan att hon gick ner sig det minsta!

Tjatade en del på Annelie att hon skulle para dessa två hundar med en så härlig arbetslust och kapacitet, ville ha en valp! Nu tog det sin tid innan den parningen blev av och när det väl var dags hade jag redan två unga hundar att jobba med. Så tyvärr måste jag avstå. Åkte inte ens och hälsade på, då hade jag inte kunnat hålla mig!

Så en dag dök då en till ur kullen upp i min närhet Izla med sin matte Veronica, de har gått både lydnadskurs och agilitykurs på Alfa Hundcenter samt tränade en period sök ihop med mig. Izla var fantastiskt bra på det! En grönis långt över genomsnittet! 
Izla tävlar i dagsläget, lydnad, spår och agility, samt är godkänd på LT för eventuell karriär som polisiär sökhund. Den enda grönis som klarat detta!!! Se L-testet här.

Så gick det  lite tid igen, men när kullen var c:a 1,5 år blev jag kontaktad då Gizza skulle omplaceras. Enligt Annelie bästa valpen i kullen!!!!

Ja, vad gör man.......gick givetvis inte att motstå, så jag köpte henne! Tyvärr fungerade det inte helt ok ihop med mina hundar och Gizza behövde mängder av tid och kärlek då hon trist nog hamnat som hundgårdshund i sitt första hem.

Så jag satte ut henne på foder hos Veronica Vlajkinovski, där  hon har det superbra! Veronica tränar, sköter om henne och ger henne all den kärlek hon är värd. (Från sept 2012 är hon i Veronicas ägo)

En underbar hund som helt klart har något att tillföra rasen!

Därför tog jag en valpkull på henne som föddes 20111230
1 tik (som jag behöll själv) och 5 hanar.

Pappa, IPO III V'Rex du Champ Boulet.


Gizzas stamtavla       
Gizzas MH